Éjszakai Mód BE/KI
DAG
UUR
MINUUT
SECONDE

SCHOENENDOOSACTIE NEDERLAND

U KAN OOK HELPEN

Maak je eigen schoenendoos

Voor de vierde keer  organiseren wij de schoenendoosactie in Nederland. Dit is een kerstinzameling voor weeskinderen en behoeftige kinderen in Hongarije, zodat zij ook allemaal cadeautjes onder de kerstboom kunnen krijgen.

In het eerste jaar hebben we samen met u 250 dozen ingezameld, in 2019 1.300 en vorig jaar 850 dozen, waarmee we voor het tweede jaar op rij het grootste buitenlandse donorland zijn! Laat het dit jaar niet anders zijn!

Zoek een lege schoenendoos, kies hoeveel jonge kinderen je een cadeau wilt geven; een meisje of een jongentje, en vul de doos vol met allerlei leuke cadeautjes, Pak je schoenendoosje in en geef hem af bij een van onze inzamelpunten. Een lijst met afleverlocaties onder vindt u onder het kopje inleverpunten; en de exacte manier om een doos te maken, je kunt ons artikel hieronder zien

Scoenendoosactie: 21 November 2022 – 6 December 2022

Na 6 december t/m 11 december kunnen alleen schoenendozen worden afgeleverd bij de in rood en geel gemarkeerde inzamelpunten

38

Beschikbaar afhaalpunt

3400

Verzamelde doos sinds 2018

INLEVERPUNTEN

GALERIJ

HOE MAAK IK EEN CADEAU?

schoenendoos actie hongarije

Hoe maak ik een cadeau?

Vind een lege schoenendoos in goede staat! Bepaal vervolgens de leeftijd van de jongen of meisje aan wie je een cadeau wilt geven en vul de schoenendoos met cadeautjes.

Wat moet ik in de schoenendoos doen?

Je kunt van alles in je schoenendoos doen als cadeau waar een kind van kan genieten. Dit kan veel zijn, afhankelijk van leeftijd en geslacht, uw geschenk kan alleen worden beperkt door uw verbeeldingskracht en natuurlijk de grootte van de doos 🙂 Uw doos kan bevatten: verhalenboeken en jeugdboeken, spellen (bordspellen, kaarten, dobbelstenen, bouwspellen, spellen voor werkgelegenheid en ontwikkeling van vaardigheden, poppen, auto’s, ballen, springtouwen enz.), hygiëneapparatuur (deodorant, douchegel, shampoo, tandenborstel, tandpasta, kam, handcrème), snoep (snoep, lolly, chocolade, koekjes) schrijfgerei en andere schoolbenodigdheden (oefenboeken, pennen, viltstiften, kleurpotloden, kleurpotloden, aquarellen, tempera’s, gummen, puntenslijpers) misschien vind je ook een ansichtkaart of familiefoto leuk met een paar welkomstregels, beste wensen, maar het is geen goed idee om je post- of e-mailadres op te geven.

Is er iets dat ik niet in de doos mag doen?

We vragen iedereen om het opgenoemde dingen niet als cadeau te geven: afbeeldingen en games die agressie veroorzaken; bijv. speelgoedpistool, mes, pc-spel ingeblikt voedsel, bederfelijk voedsel, fruit breekbaar object (spiegel, porseleinen pop, etc.) medicijnen, shampoos, bodylotions en andere vloeibare artikelen is het aan te raden deze zorgvuldig in een hersluitbare zak te verpakken zodat je bij beschadiging of lekkage niet de hele cadeauverpakking vernietigt.

Hoe pak ik mijn doos in?

Verpak je cadeau met gekleurd inpakpapier, scheid de bovenkant en de onderkant van de schoenendoos en plak het vervolgens vast met transparant cellux-plakband of knoop het vast met touw. Op deze manier gaat hij niet open tijdens het transport, maar kan hij gemakkelijk worden geopend en gesloten worden bij het uitvoeren van essentiële veiligheidscontroles! Schrijf duidelijk op de doos voor welke leeftijd meisje/jongen je, je cadeautje wilt geven bijvoorbeeld: „jongen 12 of” meisje 8 ″.

Waar en wanneer kan ik mijn schoenendoos afgeven?

Lever je cadeaupakket uiterlijk 6 december in bij een van de schoenendoosinzamelplekken! Het exacte adres leest u onder het kopje Afhaalpunten. Dozen kunnen tot 11 december bij de rood gemarkeerde coördinatoren op de kaart worden ingeleverd.

Waar gaan de cadeaus heen?

De ingezamelde schoenendoosgeschenken worden door de Hongaren in Nederland overhandigd aan de Hongaarse Baptisten Charity Service, die ze nog voor de vakantie aan de kinderen uitdeelt via hun landelijke netwerk van vrijwilligers. De dozen zijn primaire „haven” weeshuizen, grote familieorganisaties, ziekenhuizen, scholen voor de ontwikkeling van kinderen met een handicap, verenigingen, stichtingen en niet-gouvernementele organisaties.

ONLINE CIPŐSDOBOZ

Mensen over de hele wereld beginnen in november met het verzamelen van geschenken in schoenendozen, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om ze naar een inzamelpunt te brengen, of ze hebben misschien geen idee wat ze in de doos moeten doen of hebben het gewoon te druk.

Net als vorig jaar organiseren we naast het inzamelen van de boxen ook een online geldinzameling en daarna gaan we met een team van vrijwilligers zoveel mogelijk pakketten samenstellen t.w.v. 10 euro, zodat alle leeftijden (0-14 jaar) ) een cadeaupakket hebben.

Tussen 21 november en 11 december kunt u een donatie doen door op onderstaande link te klikken.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.